Anthon Berg bag nyt kærlighedseksperiment

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Det er snart valentinsdag, og for de som fejrer det, er det tit med æsker af chokolade og andre små gaver. Derfor har den danske chokoladeproducent, Anthon Berg sat sig for at undersøge, hvad der foregår i kroppen, når man giver en gave til en man holder af. Til at hjælpe med denne undersøgelse har de inviteret specialisten og forskeren i kærlighed, Paul Zak, til Danmark, hvor han har lavet forsøg med frivillige par, for at observere deres hormon niveau, når de giver gaver, og resultatet er meget sødt.

Oxytocin hedder hormonet, som er sat i forbindelse med mange af de positive følelser man observerer i et parforhold. Blandt andet har Oxytocin indflydelse på menneskers tillid og gavmildhed, og det skaber samtidig en øget sexlyst hos blandt andet mænd. Når man giver gaver eller modtager dem, skaber det tillid, som kan måles på oxytocin-niveauet i blodet, så man på den måde kan fastsætte, hvor stor glæden egentlig er ved at give gaver til en man holder af. I gennemsnit steg niveauet hos mændene (giverne) med 27,5 %, og er altså næsten helt oppe og runde de 28 %, som Paul Zak målte hos en brud, umiddelbart efter hendes bryllup.

Man kan altså bruge al denne research og videnskab, til at ytre Anthon Bergs eget motto: ”You can never be too generous”. Eller oversat til dansk: Du kan aldrig være for gavmild. Glæden ved at give eksisterer altså rent hormonelt, og mændene får en kæmpe bonus af at give den lille æske med Anthon Berg. Oxytocin er i flere studier blevet brugt som en form for behandling mod tilbageholdende personer. Eftersom stoffet giver en større sexlyst kommer personen også ofte til at fremstå mere selvsikre, mere tillidsfulde og de mister deres frygt for at snakke med andre. Rent seksuelt giver stoffet også en masse fordele, og alt i alt er stoffet med til at skabe tillid og knytte et stærkere bånd til sin partner.

Anthon Berg har eksisteret siden 1884, og er sidenhen blevet kendt på deres marcipanbrød, som blandt andet har gjort dem til leverandør til det kongelige hof. Siden starten er Anthon Berg kommet under varemærket Toms, som producerer en meget stor del af de danske chokolader, og Anthon Berg er bedst kendt for at være chokolader af den fineste kvalitet. Det har også givet chokoladerne en status, som en chokolade, man giver til folk man holder af, og det er det, man ser i videoen, hvor en lille pakke Anthon Berg bliver givet, og nogle søde ord bliver sagt. Bare denne lille gestus er nok til at skabe en høj stigning af kærlighedshormonet, og dermed er det Anthon Bergs måde at deltage i valentinsdag.

Sidst skal det dog nævnes, at Paul Zak også mener, at hjernen elsker overraskelser, så hvis man vil skabe denne forbindelse, så er det ikke kun valentinsdag, men også andre dage på året, hvor det vil have en meget stor indflydelse og dermed give en stor mængde ”kærlighed” til den man holder af.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: