Bliv din egen masterchef i køkkenet

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Hell’s Kitchen, Den Store Bagedyst, Masterchef, Masterchef Junior, Masterchef Desserter, Masterchef…

Vi er vilde med madlavnings-reality og det niveau amatørkokkene hæver os op på i programmerne.

Det er fascinerende, at se hvilke idéer, deltagerne kommer op med, når kendte og ukendte råvarer skal anvendes i køkkenet, og følge med i eksekveringen af en ny ret og ikke mindst den æstetiske sans ved anretningen af maden.

Du kan også blive din egen masterchef derhjemme. Måske skal du ikke gå i krig med en Gordon Ramsey ret som det første, men afprøve nogle nemmere opskrifter. Der er nemlig ganske nemme, men utroligt lækre retter, som vil imponere selv dine mest kræsne veninder.

Du behøver således ikke forsøge dig med at tilberede Østers, hjortemørbrad og creme brulee første gang, du skal udføre en treretters gæstemenu. Det eneste du opnår, er en gennemsnitlig middag med tilhørende øv-følelse fordi du hverken havde den fornødne erfaring med de valgte svære retter fra tv, eller den påkrævede tid.

Dermed ikke sagt, at du aldrig vil komme til, at gennemskue, hvordan den helt rigtige creme brulee skal laves. Blot at skal du kunne kravle før du kan gå. Du vil vel heller ikke begynde, at bage en 10 etagers bryllupskage før du har en idé om, hvorvidt du overhovedet evner at bage en drømmekage?

Én af hemmelighederne bag en succesfuld oplevelse i køkkenet er, efter min mening, gode køkkenredskaber. Der er ikke noget værre end, at stå og mangle et helt afgørende redskab, for eksempel en kagerullen eller en køkkenvægt.

 

0e4734bff258e4c46a26b689b2ee3bd0

Triscale foldbar køkkenvægt til 329 kr.

Hvor mange gange har du seriøst ikke prøvet at stå og bikse med en spændende lagkage efter Lagkagehusets opskrift, for kun at opdage du mangler bagepapir? Igen.

Eller måske har du stadig ikke fået anskaffet dig dét dumme stegetermometer?

swiss-q-ergo-knivsaet-

Sløve knive kan også give anledning til noget af en irritation. Sørg for at have flere typer knive og
husk at få dem slebet ind i mellem.

fb37d3797d6d1593676d7500384a0bef

Bluetooth stegetermometer til 319 kr.

Det er en god idé, at forberede og planlægge madlavning. Gennemlæs opskriften flere gange og sikr dig, at du har de nødvendige køkkenredskaber i dit inventar. Det samme gælder indkøb. På samme linje med manglende redskaber, er det så frustrerende at opdage, at der mangler piskefløde til den fine sauce.

Står du netop og har inviteret veninde firkløveret allerede den kommende weekend, og har du ikke lige tid til, at gennemgå et 4-ugers kursus på aftenskolen og afprøve menuen hjemme først, kan jeg konkret foreslå den delikate franske løgsuppe til forret.

Denne ret slår sjældent fejl, og selv om man skulle tro at løgsuppe er noget, der tidligere hørte sig til på fattiggårdens menukort, overrasker den de fleste. En klassisk tasty suppe med et kontrastfyldt crunchy stykke toastbrød med gratineret ost på toppen.

Hvem er det, der har påstået, at kvinder hellere spiser en salat end en god bøf?

Ikke jeg. Og så er det faktisk slet ikke så svært, at tilberede end god steg i ovnen med et stegetermometer.

Køb en god kalvecuvette, rids fedtkanten i terner, krydr med salt, peber, timian og hvidløg, pak det ind i stanniol og tilbered den i ovnen indtil den har en kernetemperatur på 62 grader. Med saltede små kartofler i ovnen og en lækker tomatsalat, duftende af den herlige basilikum, vil du have en gemmeført hovedret.

En dessert, der både ser og smager fantastisk himmelsk og samtidig egentlig ikke er så vanskelig, at producere, er cheesecake.

Mange cheesecakes indeholder desværre gelatine, men det er faktisk muligt, at finde de lækreste opskrifter på nettet uden. Med en creme fraiché 38%, Philadelphia flødeost og hvid chokolade vil du ende med kage, hvor alle stykker bliver spist.

Det tager under en time, at forberede en cheesecake – husk dog, at den minimum skal stå på køl 4 timer for at få den faste form.

Med ovenstående menu har du sikret dig en succesfuld lørdag aften i selskab med dine bedste veninder.

comfortmilk-maelkeskummer
Hvis du har overskud dertil, får du prikken over i’et med en god kop kaffe med skummet mælk. Du kan med en mælkeskummer selv fremstille en herlig kop kaffe med duften af Venedig.

Comfortmilk mælkeskummer til 524 kr.

Bon appétit Gordon !

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også:


Tags: , ,