Bryllup på budget- bliv gift i dette liv!

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Ægteskab, giftermål, hellig union. At få papir på hinanden kan have vældig mange synonymer og er ofte i tanken forbundet med en helt ekstraordinær dag, hvor der skrues markant mere op for festlighederne end andre kærkomne dage.

wedding2

Jeg oplever usædvanlig tit, at kvinder sukker over, at kæresten endnu ikke har friet og, at det brændende ønske om prinsessebrylluppet nok til evig tid vil være en by i Drømmeland.

Disse scenarier har ikke så sjældent fået mig til at overveje, om netop betingelsen om kæmpe brylluppet kan være bare én af årsagerne til, at det føles som utopi, at kunne kalde sig fru.

Det er ingen royal hemmelighed, at det koster det hvide ude af øjnene, hvis ønsket er et slotsbryllup med marengskjole, hestekaret, orkester og 7 retters menu med luxuriøse vine fra Sydfrankrig. Og glem ikke brilliantringen, som ikke kun skal være et symbol på den uendelige kærlighed mellem mand og kone.

Det er ligeledes et spørgsmål om symbolkapital, når veninderne ser den, så nej tak til ringe, der ikke udstråler kronprinsesse Mary.

wedding-kissing

Ovenstående illustrerer for mig, at det tilsyneladende ikke er tilstrækkeligt blot at indgå et ægteskab med den rigtige mand, det skal helst også være på den rigtige måde. Det er forståeligt nok, at der eksisterer en gammel drøm om, hvordan den pågældende rigtige måde er. Men lige som mange andre elementer i livet er det muligt, at justere forventningerne til det mere realistiske.

Gamle drømme, der har rødder tilbage i preteen alderen er vel sjældent særligt realistiske, og tilpasses med tiden voksenlivet. Endnu mere interessant er det, at de fleste skilsmisser siges at finde sted grundet økonomiske skænderier. Det virker da temmelig ironisk, at ægteskabet på mange måder starter med at være en ikke så lille udgift for parterne.

Mit forslag til giftelystne sjæle er følgende: Budgetbryllup uden at være discount-cheesy. Nu kan jeg næsten forestille mig, at flere derude får akutte sure opstød. Men det er faktisk slet ikke så tosset, som man skulle tro. Prøv at følge med i tanken- du kan altid vende tilbage til din egen ekstravagante drøm :)

holding-hands-wedding

Et sted, hvor der kan spares rigtig mange penge er i forhold til vielsesringene.

Kan du forlige dig med, at det ikke bliver en stor diamantbesat ring fra Rosenborgs kronjuvel samling, er det faktisk muligt at finde utroligt smukke ringe på nettet.

Jeg er klar over, at ringen – forhåbentligt- skal blive på fingeren resten af livet, hvorfor det er af helt afgørende betydning, at den ikke ligner noget fra fætter BR. Men hvor stor en post på budgettet, det skal være, er efter min mening en overvejelse værd.

Ærlig talt, hvor stor er chancen for, at kæresten vil fri, hvis han er underlagt et indirekte pres for at sørge for en ring, der kun eksisterer på tankeplan og som tilmed ruinerer jeres økonomi?

wedding-rings1

Et andet sted, hvor der kan reduceres væsentligt  regnskabet er kjolen. Come on piger, dén kjole behøver jo slet ikke at være fra Vera Wang. Aaaarj, jeg skal kun have en brudekjole på én gang!

Ja, og præcis derfor er det en anelse irrationelt, at den skal være designet af Vera.

Igen, der er et uendeligt univers af kjoler i alle genrer online: Marengs, ballerina, stropløs, enkel, toga-stil, blonder you name it. Ingen kan alligevel se, at det er en designerkjole- du skal nok være dagens centrum og gudesmuk i din kjole uanset.

wedding-porpurseLokationen er ligeledes en afgørende post i budgettet, især hvis du drømmer om at booke Kronborg. Udkantstrup forsamlingshus er måske heller ikke lige svaret på romantik, men hvorfor ikke tænke i en helt anden bane?

Planlægger du bryllup i foråret, sommeren eller sågar først på efteråret, kan en have udgøre de glimrende omgivelser på dagen. Nej, jeg tænker ikke en ucharmerende 80’er grisefest med gæster i Hawaii-skjorter. Derimod forestiller jeg mig et gennemført romantisk miljø med hvide rispapirs lamper i træerne, et bord i natur-tema med fyrfadsstager og navnekort lavet i træ samt pynt fremstillet af årstidens blomster og frugter.

Prøv eventuelt, at søge på nettet, hvor der er ubegrænset inspiration til udendørs bryllupstemaer.

wedding-rings2

Med ovenstående forslag til justeringer kan drømmen om et frieri måske rykke sig tættere på, idet såvel kæreste som pengepung nu kan være aktive deltagere. Og nu har du endda også plads til en lille bryllupsrejse i budgettet.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også:


Tags: , ,