Dansk Design når det er bedst

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Dansk Design

Indbegrebet af danskdesign som vi kender det i dag er en blanding af design og arkitektur der opstod tilbage i midten af det 20. århundrede. Mange af den tids designere brugte de nye industrielle teknologier kombineret med ideer om enkelhed og funktionalisme både til møbler, bygninger samt brugskunst.

 

Den Danske Design
Den Danske Design ånd lever videre i mange af nutidens danske designere med at bevare grund ideerne som enkelthed, det stilren og det funktionelle.

 

Mange af de danske designere har tilbage i det 20. århundrede sat et stort præg på hvad der er indbegrebet af Dansk Design som vi kender det i dag. Nogle af de Danske Design ikoner der er kendt verden over er Blandt andet Ægget, PH Lampen og Operahuset i Sydney.

Nogle af de mest succesrige danske designere gennem tiderne er navne som Børge Mogensen, Finn Juhl, Hans Wegner, Poul Kjærholm, Poul Henningsen, Verner Panton og ikke mindst Arne Jacobsen.

 

Knagerække –
Harrit & Sørensen

Den stilrene Knagerække er fra de danske designere Harrit & Sørensen (LoCa) der er udført i forskellige træsorter. Ud over designet, så forgår alt produktionen også i Danmark.

Her på billedet er knagerækken udført i birk med 6 knager.

knagerækken er set til 990 Kr. hos room21.dk.

Stelton kanden –
Erik Magnussens

Erik Magnussens er designeren bag den berømte kaffekande fra mærket Stelton. Kanden er et godt eksempel på Danske Design når det er bedst med sit rene og enkle formsprog kombineret med enkelt og nem betjening. Låget på kaffekande åbner når den vippes og lukker til igen når den sættes på bordet.

På billedet er Stelton kanden udført i rustfrit stål til 790 Kr.

Se og køb Stelton design her

Vipp –
Holger Nielsen

Vipp er grundlagt af den danske designer Holger Nielsen tilbage i 1939. Holger Nielsen startede sin design karriere med at konstruerede en pedalspand til sin hustrus frisørsalon som var både praktisk og smuk at se på. Kort tid efter at pedalspand var at finde i frisørsalonen spredte rygtet sig, og snart var den praktiske pedalspand meget efterspurgt. I 1992 overtog Holger Nielsen datter firmaet og lavet en genintroduktion af den berømte pedalspand. Siden da har firmaet vokset og producerer i dag primært designs til køkken og badeværelset.

På billedet ses Vipp badeværelses serie.

Se flere Vipp Produkter.

 

Ægget –
Arne Jacobsen

Ægget blev designet af Arne Jacobsen i 1958 til Royal Hotel i København. Arne Jacobsen havde fået til opgave at designe alle dele af hotellet både bygningen samt alle møbler. Arne Jacobsen benyttede på det tidspunkt en ny type industrielle teknologi, der gjorde det muligt at lave en stærk formstøbt skald og herefter beklæde den med fyld og stof. Hjemme i Arne Jacobsen garage arbejde han med at skabe Ægget i ler for at finde den perfekte form for komfort og design. Ægget er sidenhen blevet synonymt med dansk møbelkunst.

På billedet er Ægget af Arne Jacobsen – Priserne starter fra 35.849 og bliver lavet med forskellige stoffer.

Se flere modeller af Ægget her.

Svanen –
Arne Jacobsen

Lænestolen Svanen er ligesom Ægget designet af Arne Jacobsen. Svanen blev designet i 1958 som en del af indretningen til Royal Hotel i København. Svanen vakte stor opsigt da det var en af de første stole der ikke havde nogle rette linier, men kun havde store bløde kurver.

På billedet ses Svanen af Arne Jacobsen.
Priserne starter ved 22.336 Kr.

Se mange flere modeller på room21.dk

Den Spanske Stol –
Børge Mogensen

I 1958 rejste Børge Mogensen til Spanien og blev herfra inspirerede til designet af Den Spanske Stol. Børge Mogensen er kendt verden rundt for sine enkelte og smukke linier der inden for møbeldesign.

På billedet ses “Den Spanske Stol” af Børge Mogensen. Stolen er set til 20.640 Kr.

Se Stolen og flere designs af Børge Mogensen.

Hans Wegner

Hans Wegner blev hurtigt en succesfuld arkitekt og møbelformgiver, allerrede mens han var på design skolen blev han opdaget som værende en dygtig formgivninger. Hans Wegner designede møbler med rene og enkle linjer som alle fremstår smukke og beskende. Hans Wegner designede sin første stol for firmaet Carl Hansen & Søn tilbage i 1949.

På Billedet ses “Gyngestolen” af Hans Wegner. Prisen er set til 8.960 Kr.

Se flere designs af Hans Wegner.

PH-lampen –
Poul Henningsen

Poul Henningsen er hvad man må kalde et multitalent iden for den kreative verden. Poul Henningsen har gjort sig som forfatter, arkitekt, formgiver, skrevet skuespil og skribent for en række modeblade. PH-lampen er det design mærsteværk Poul Henningsen er mest kendt for.  PH-lampen er kendt for at være let og elegant, give et smukt lys og ikke mindst være blændingsfri. I dag fås PH-lampen i et utal af forskellige varianter og farver. Den første PH-lampe kastede det første lys fra sig i 1925 hvor lampen var blevet sat i produktion.

På billedet ses PH 3/2 bordlampe fra Poul Henningsen. Prisen er 6.295 Kr.

Se flere designs fra Poul Henningsen.

PH Koglen –
Poul Henningsen

PH Koglen er designet af Poul Henningsen tilbage i 1920. Koglen er gennem tiderne blevet et dansk design ikon. Koglen laves i forskellige metaller men er mest kendt i for at laves i kobber som skaber et smukt lys.

På billedet ses PH Kogle udført i stål, til en pris af 46.995 Kr.

Se flere designs fra Poul Henningsen.

Verner Panton

Verner Panton var indretningsdesigner, møbeldesigner og lysdesigneren. Verner Panton startede i 1947 på  arkitektuddannelse i København hvor han blandt andet blev undervist af Poul Henningsen der var lære på det Kongelige Danske Kunstakademi. Da Verner Panton var færdig med sin uddannelse startede han på at arbejde for Arne Jacobsen hvor han var med til at skabe stolen ”Myren”. I 1967 designede han Pantonstolen som anses for at være en af hans mest kendte værker.

På billedet ses Flowerpot Big VP2 Pendel af Verner Panton. Prisen er 3.995 Kr.

Se flere designs af Verner Panton.

Aben –
Kay Bojesen

Kay Bojesen er oprindelig uddannet sølvsmed hos Georg Jensen hvor han var færdig med sin læretid i 1910. Efter Georg Jensen drog han til udlandet et par år, men efter 3 års tid vendte han hjem og startede sin egen design virksomhed i København. Selv om Kay Bojesen var uddannet sølvsmed, arbejdet han i mange andre materialer blandt andet træ og stål. Det design ikon som Kay Bojesen er mest kendt for er Aben. Aben blev designet i 1951 som et led af flere dyr der blev designet i samme serie. Ideen bag dyre serien var ikke at efterlige naturen, men der imod at hvert dyr skulle have deres egen personlighed og hver en detalje skulle smile. Dyrene fra Kay Bojesen bliver ofte givet som gaver ved barnedåb og konfirmation.

På billedet ses Kay Bojesens berømte “Aben”. Prisen starter ved 952 Kr.

Se Kay Bojesen Aben her.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også:


Tags: