Det danske surf brand OH DAWN på verdenskortet

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

3 unge gutter på henholdsvis 28, 30 Og 31 år med en mission om at få deres surfmærke OH DAWN på verdenskortet. Hvad, der startede med pengemangel, ledte en ung mand til ideen af OH DAWN, et surferlabel, der i dag på verdensplan er repræsenteret i mere end 60 butikker. OH DAWN sælger tøj, surfboards og styles relateret til surferlivet.

oh-dawn-surfboardVerdens værste ide

Den unge mand havde forestillet sig, at han selv kunne bygge det dyre surfbræt, som han stod og manglede, han mente selv, at han havde de materialer, der var nødvendige. Ung som han var, valgte han at tage den kloge og livserfarne fader med på råd.

De første drøftelser med faren var ikke just positive; at producere surfbræts var både giftigt og besværligt; og i det ellers vandrige hjemland, Danmark er klimaforholdene heller ikke optimale. Alt for meget blæst i små farvande – og så de lidt køligere somre, ja han betegnede det faktisk som “Verden værste ide”! – Dette slående udtryk går nu igen på OH DAWN’s hjemmeside: Worst idea ever.

Men ideen fæstnede sig, og 3 unge fyre i slutningen af 20’erne Bo, Simon og Mathias fik taget første spadestik til brandet OH DAWN, ideen der indbefattede strømlignet design af tøj accessoires vedrørende surferstilen.

ohdawn-ss2014-collection-4

De viljestærke unge mænd

Meget må man stå igennem som ny og ung iværksætter, bl.a. blev de mødt af en grinende bankrådgiver, da de ville oprette en firmakonto.  Men ukuelige var de unge mænd og startede ufortrødent fra bunden af; slæbte selv på kasser, arrangere kundemøder og opbyggede deres egen hjemmeside, alt efter bedste evne; stædigheden og uovervindeligheden vinder altid, det er de 60 butikker i dag et bevis på.

ohdawn-backyard-approach3 år senere…

Her idag 3 år senere er de unge friske fyre blevet lidt mere etablerede og lever idag det kontrastfyldte liv med børn og regninger, men som stadigt har formået at skabe plads til surferlivet som drengerøv, det liv der startede hele grundlaget for OH DAWN.

Med tiden er det meningen, at OH DAWN-projektet skal trin for trin overføres fra hobbyplan til almindeligt fuldtidsarbejde, selvfølgelig “fuldtidsarbejde” som selvstændig erhvervsdrivende. Denne proces er i fuld udvikling, da kendskabet til brandet fortsat udvikles og følger en positiv kurve.

 

oh-dawn-collection

Grundstenen lagt for OH DAWN

Mærket OH DAWN er et surferlabel, der producerer tøj, skateboards og i det hele taget artikler relateret til surferlivet.

For Mathias, Bo og Simon er helheden vigtig i brandet. Dette udmøntes bl.a. i en karakteristisk zigzagbølge, der går igen på mange af deres styles.

I det hele taget bliver der ikke gået på kompromis hverken med kvalitet eller design. Da gutterne personligt selv er en stor del af brandet, ligger de i høj grad vægt på, at det fremstår både originalt og oprigtigt og ligger stor vægt på troværdigheden i mærket. OH DAWN bærer præg af at være et hjertebarn af 3 unge mænd, der selv er aktive inden for surfing.

I dag kan Mathias, Bo og Simon se tilbage med stolthed på deres værk. De oplever det som en personlig tilfredsstillelse, at det til tider hårde arbejde har båret frugt.

Sneak peek oh dawn aw 2014

oh-dawn-aw2014-preview

Video: Oh Dawn – Worst Idea Ever – Dude

Læs mere det danske surf brand oh dawn

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: