Glansfuldt hår – sådan!

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

glansfuldt-haarFor nogen mennesker er det ingen sag at få et langt, smukt og glansfuldt hår, mens andre må kæmpe livet igennem bare for at få det til at se lidt godt ud. Uretfærdigt? Ja! Men som alt andet i livet, må man bare forsøge at få det bedste ud af det – dårlige gener eller ej.

For at gøre op med uretfærdighederne, har vi på redaktionen samlet de bedste råd mod mat og kedeligt hår.

Yndigt hårs værste fjender

Hvis du ønsker dig et pænt hår, er det også vigtigt at kende dets fjender:

  • Varme er en af de værste fjender. Varme åbner cellerne i håret, hvorved det på sigt udtørres, da alt den naturlige fugt fordamper. Undgå så vidt muligt varme bade – slut evt. af med at skylle håret i koldt vand for at lukke cellerne igen. Ligeledes skal du undgå at føntørre, glatte, krølle osv. med alt for høje temperaturer.
  • Hyppig hårvask bør undgås, da det udtørrer håret og hovedbunden. En tør hovedbund medfører at hårsækkene producerer mere fedt, hvorved håret bliver mere fedtet. Prøv om du kan finde en balance – fx hårvask hver 3. dag.
  • Solens UV-stråler skader dit hår og brænder glans ud af det. Invester derfor i en solcreme til håret.
  • Permanent hårfarvning foretaget oftere end hver 6. uge har vist sig meget skadeligt pga. de kemiske reaktioner. Brug altid de medfølgende plejeprodukter efter farvningen.

Tips – Valg af glattejern
Brug et glattejern med keramiske varmeplader samt mulighed for maks temperatur, så dit hår er beskyttet bedst muligt. Læs vores test af glattejern

De ovenstående oplysninger er selvfølgelig også møntet på din hovedbund, som er mindst lige så følsom som dit hår.

Frem med hårprodukterne

Godt, så var der styr på det. Hvad gør du så, hvis skaden er sket:

  • Hårkur er det, der først og fremmets vil rede dit hår. Ved at give håret en kur mindst én gang om måneden, kan det bringes tilbage til live. Hårkure virker inderst til yderst, lukker cellerne i de enkelte hårstrå og indkapsler derved bedre den naturlige fugt. Desuden mindskes elektriciteten i håret.
  • Balsam er den lette udgave af en hårkur, da den kun virker uden på hårstråene. Dog er den stadig god at bruge, således at håret får lidt pleje ved hver hårvask.
  • Shampoo tilpasset din hårtype er en god idé. Tag højde for om dit hår er farvet, fint eller kruset.
  • Hår olie er med til at give et blødt, smukt og en naturlig glans til dit hår. En god hår olie koster omkring 120 kr, og blandt købes online hos billigvoks.dk
  • Stylingprodukter skal bruges efter anvisning og ikke som du bare synes. Anvend altid en beskyttende mousse eller andet inden føntørring eller anden varmebehandling af håret.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også:


Tags: