De gode parfumefri produkter

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Parfumeallergi

Det bliver desværre mere og mere almindeligt at folk udvikler allergi. Faktisk er det ca. hver 10. barn i en klasse, der udvikler allergi iflg. Astma- og Allergiforbundets hjemmeside, og samlet set lider ca. ⅕ af Danmarks befolkning af én eller anden form for allergi. Ca. 4% af befolkningen har parfumeallergi – de fleste af dem er kvinder.

ParfumeallergiParfumefri produkter

Selv er jeg da også en heldig vinder af dette fænomen, takket være gode gener fra begge mine forældre. Derfor er jeg selvfølgelig en stor tilhænger af parfumefri produkter, og heldigvis findes de efterhånden i mange forskellige afskygninger – lige fra tandpasta, shampoo og bodylotion til vaske- og rengøringsmidler. Produkterne er oftest mærket med den blå krans fra Astma- og Allergiforbundet, som garanterer et minimum af allergifremkaldende stoffer.

Ingen chancer

Jeg tåler nogle produkter med parfume, men erfaringsmæssigt ved jeg, at jeg, over tid, også kan udvikle allergi overfor disse. Derfor tager jeg ingen chancer. Det sammen forsøger jeg at formane videre til min omgangskreds – især dem, der har fået børn. Der er mange, der ikke er bevidst om at der fx også kan være parfume i babymad, vådservietter og bleer.

Ubehagelig oplevelse

Parfumeallergi kan være en utrolig ubehagelig oplevelse – især når det rigtig går løs. Rødme, kløe, eksem og nogle gange også små vandblærer, der starter dér, hvor det “farlige” produkt har været i kontakt med huden, og langsomt kan sprede sig til hele kroppen. Nogle gange kommer reaktionen med det samme og andre gange kan der gå et par dage inden den kommer.
Uanset hvad, så er det ikke rart, og jeg er derfor meget påpasselige med, hvad jeg udsætter mig krop for.

Jeg køber en del af mine parfumefri produkter her.

(Gæste indlæg)

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: