Pas på når du handler online

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Vi handler alle sammen på internettet, i større eller mindre grad. Danskerne er blandt det folk i verden, hvor vi er gladest for teknologi, og dette medfører at vi i høj grad benytter os af internettet, når vi handler ind. Mange danskere køber faktisk alle deres varer på internetbutikker, og det er blandt andet med til at sætte fremdrift i alternative butikker, som online dagligvarer butikker m.m. Så når skal shoppes nye design brands, kan man hurtigt og nemt købe dem på internettet – og så er man sikker på ikke at vente i kø eller gå forgæves, i en butik. Men, vi er ikke de eneste, som har shoppet grundigt ind, faktisk er der sket en temmelig uhyggelig udvikling det sidste stykke tid, man især skal være opmærksom på, hvis man handler på nettet. Er du flittigt handlende på internettet, så læs endeligt videre!

kina-paa-storindkoeb

Kineserne kommer!

Den nyligt offentliggjorte rapport fra EIT, dokumenterer kinesernes indtog på de danske internetdomæner. Men hvad betyder det for dig? Helt kort betyder det, at der skyder flere og flere danske webshops op, med gode danske navne. Kineserne køber disse domænenavne uden nogle kriterier som sådan, de køber bare i en enorm mængde. Læg dog mærke til, at de fleste webshops som de opkøber som oftest, ikke indeholder bogstaverne, æ, ø og å. EIT forklarer at selve datahøsten som beviser denne lidt uhyggelige tendens sagtens kunne være et fænomen som har eksisteret i længere tid. Alt tyder nemlig på, at kineserne i dag sidder på en betragtelig del af de danske domænenavne, som led i en fupoffensiv mod godtroende danske kunder.

fupbutik2

Kinesernes plan

Planen er ganske enkel: Kineserne opkøber en lang række Danske domænenavne, laver en webshop ud af det, og sælger en masse forskellige eftertragtede produkter på hjemmesiden. Disse fupbutikker vil typisk indeholde en masse virkeligt gode tilbud, og nogle gange er det endda for godt til at være sandt, andre gange ser det helt legitimt og ærligt ud. Det kan derfor være ganske svært, at finde ud af, hvad man selv kan gøre som forbruger.

fupbutik1

Gør lidt research

Er du ved at foretage et køb på en hjemmeside, hvor du har en mistanke. Dette kunne for eksempel være, hvis du er ved at foretage et indkøb, på en webshop du aldrig har benyttet før. Da kan du gøre nogle forskellige ting, for det første kan du tjekke på emaerket.dk om webshoppen er registreret korrekt med e-mærket. E-mærket er en dansk ordning, der viser, om en webbutik er autoriseret. Det er dog ikke alle webshops der bruger dette. Andre mærkeordninger kunne for eksempel være diverse kort typer, da har kortudbyderen godkendt brugen af deres kort på denne hjemmeside. Vær dog opmærksom på at disse mærker ikke er nogen garanti for at der ikke findes fup. Mange fupbutikker bruger bare ”billeder” af disse mærker, men har ingen funktion som sådan, ud over at snyde dig som kunde. Det bedste råd er derfor, hvis du ikke kan finde butikken på emaerket.dk men du ser, at butikken bruger mærkningen, så undgå at handel i butikken. Er butikken ikke på emaerket.dk og reklamerer ikke med det – ring da til dem, og sikre dig du kan komme i kontakt med dansk talende personale. Hvis ikke det lyder og virker overbevisende, så bør du undgå butikken.

Rapport fra EIT – Kina på storindkøb

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: