Sådan finder du den perfekte foundation

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

De fås i mange farver, konsistensser, priser og kvaliteter. Jagten på den helt rigtige foundation kan være svær og tage tid. Heldigvis er markedet stort og der findes én til alle typer hud og behov. Her er nogle rigtige gode guidelines du kan tage med dig på jagten efter den helt rigtige foundation.

Hudtype

Et godt udgangspunkt er, at finde ud af, hvilken hudtype man har. Det er godt, at vide af mange grunde for det har en betydning for rigtigt mange ting vi skal vælge, når vi snakker kosmetik. Dette gælder også foundation.
Hvis man har en tør hud og bruger en foundation uden noget form for fugt, kan den få den helt modsatte virkning end den egentlig skal og sætte sig i klatter, og slet ikke gøre noget godt for ansigtet.

Forskellige hudtyper

• Tør hud – gå efter produkter, hvor der er tilsat en masse fugt, gerne olie.
• Fedtet hud – gå efter produkter uden olie i.
• Kombineret hud – gå efter plejende ingredienser og undgå olie.
• Normal hud – de fleste produkter vil kunne bruges.

Dette er sat lidt groft op, for der er en masse underkategorier, men hvis man har en idé om, hvilken af de ovenstående hudtyper man har, har man et godt udgangspunkt for, at finde den rette foundation.

Når du skal prøve din foundation

9 ud af 10 kvinder har prøvet, at komme hjem med den forkerte foundation og har måske op til flere liggende i skuffen, som de ikke kan bruge.

Når du er ude i butikken for, at finde din foundation er det en god idé, at prøve den på. Vores farve i ansigtet kan variere meget og det er ikke alle steder farven er den samme. Derfor er det en god idé, at gå efter en farve som ligner farven på dit bryst lige under halsen. Denne farve vil klæde dit ansigt og være naturlig.

Prøv altid foundationen på kindbenet, da man hurtigt kan se om farven passer til både ansigt og hals. En rigtigt god idé er også, at få en af ekspedienterne til, at lægge den på den dig. Hvis du er inde i en forretning som Matas eller Magasin er ekspedienter uddannet til det og kan lynhurtigt guide dig til rigtige farve.

Uanset om du er til selv, at prøve dig frem eller få en til, at hjælpe dig så husk altid, at få en prøve på foundationen med hjem. Hvis du køber foundationen med hjem med det samme, så få den plomberet så den kan byttes igen og selvfølgelig få en prøve med også.

Når du kommer hjem, så prøv foundationen i dagslys. Lyset i butikkerne er tit noget af det værste lys man egentlig kan prøve makeup i, da det giver et falsk indtryk af, hvordan farven passer. Vi kender vidst alle chokket man kan få, når man træder udenfor og ser sig selv i et spejl og opdager, hvordan ens makeup i virkeligheden ser ud.

Forskellige mærker og typer

Det er en smagssag, hvad man er til af både mærker og konsistensser. Der findes nemlig mange forskellige foundations og i meget forskellige prisklasser også.

Er der forskel på dyre vs. billige foundations? Ja det er der, men det er ikke ens betydende med, at en billig foundation ikke kan være god og give dig et godt resultat. Man skal tænke på, at kvaliteten af foundationen afhænger i prisen forstået på den måde, at der typisk er flere plejende ingredienser og flere ting den virker på i de dyre foundations.

Man kan få foundations der også har virkninger som anti-age, antioxidanter, opstrammende effekt, blur effekt, indbygget primer etc. Hvis man ønsker disse ting, stiger prisen også.

Man skal gøre op med sig selv, hvad man ønsker sin foundation skal kunne opfylde af krav. Det er en god idé, at have i mente, at mange typisk bruger den hver eneste dag og har den på i mange timer, så derfor kan det være en god idé, at investere lidt i den.

Forskellige typer foundation

En anden god ting er, at finde ud af, hvor meget man ønsker ens foundation skal dække. De fås i forskellige varianter, og her er en oversigt over nogle af dem.

• Flydende foundation
Er typisk meget dækkende. Nogle er meget tynde i konsistensen andre er mere tykke.

• Kompakt foundation
Ligner en pudder, men har en mere cremet konsistens. Typisk en middel dækkeevne.

• BB creme
Afviger lidt fra foundationen idet, at vi her bevæger os mere over i en slags ansigtscreme med farve. En BB creme kan være meget let i konsistensen og ikke videre dækkende, men findes også i mere dækkende form.

• CC creme
Det samme som ovenstående, men har typisk en mere gele konsistens og er ikke særlig dækkende.

Der findes flere former, men disse er dem de fleste kender og som kan dække de fleste behov en kvinde kan have. De to sidst nævnte er rigtig gode alternativer, hvis man ikke ønsker meget dække evne og samtidig gerne vil have en masse fugt. Den er også et godt alternativ til foundationen om sommeren, hvis man ikke vil have sin hud dækket helt ind i solens varme.

Når du har fundet din perfekte foundation, så gør dig selv den tjeneste og investere i nogle gode makeup pensler og børster. Det kan og vil gøre en kæmpe forskel for dig ift., at få det bedste og mest naturlige resultat. Samtidig sparer du også på din foundation, som du måske har givet lidt ekstra penge for.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: