Spaltet hår – nej tak!

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Vi kender det alle sammen – hvad end vi vil være ved det eller ej. Problemer med slidt hår og spaltede spidser – hvad skal man gøre?!

Hvad gik der galt?

spaltet-haarLange varme bade, føntørring eller anden varmebehandling til styling af håret, solbadning og hårfarvning er alle medvirkende faktorer til at dit hår kan komme til at se mat og trist ud. Er det helt galt vil spidserne også spalte eller knække af.
Hår består at nogle meget fine, snoede peptidkæder og kreatin. Det kan i teorien holde til en del, men ved gentagne gange at udsætte håret for skadelig varme og hårfarvninger, kan disse fine strukturer ødelægges. Varme og kemi åbner cellerne op i de enkelte hårstrå, så den naturlige fugt fordamper, og tilbage er et mat og skrøbeligt hår.

What to do?!

  • Hårplejeprodukter: Hårkur mindst en gang om måneden og balsam hver gang du vasker hår. Det er regl nr. 1, hvis du ønsker dit smukke og glansfulde hår tilbage. Produkterne genopretter med tiden den naturlige fugtbalance i håret.
  • Hårvask: Nedsæt frekvensen af hårvaske til fx hver 3. dag. Hyppig hårvask er hårdt for hår og hovedbund, og er med til at udtørre begge dele. Brug en shampoo, der er tilpasset din hårtype (fin, kruset, farvet osv.) og gerne en, der indeholder plejende olier, da fedtstofferne hjælper med at opretholde fugtbalancen. Afslut evt. dit bad med at skylle håret i koldt vand for at lukke hårcellerne igen.
  • Silikoneolie: Der findes en særlig silikoneolie til spaltede spidser, som er let at anvende. Spørg hos din frisør.
  • Cut! Det er faktisk ikke en helt dårlig idé at blive klippet en gang imellem, for selvom du er flittig med hårplejeprodukterne, så kan de ikke redde alt, og der vil desuden også være et naturligt slid på dit hår – og især på spidserne.

Kronisk dårlig hårdag?

Du er er ikke dømt til at have kronisk dårlig hårdag bare fordi dit hår er skadet. Du kan stadig style det, men skal dog passe mere på det.

  • Stylingprodukter: Anvend en mousse eller hårlak, der er specielt udviklet til at passe på dit hår under føntørring, glatning osv.
  • Stylingapparater: Brug stylingapparater med ion teknologi og varmeregulering.
  • Hårtørring: Lad håret lufttørre, hvis muligt. Ellers vent til det er ca. 70% tørt inden du angriber det med føntørreren. Sæt den da på kraftig blæs og medium varme.
  • Frisering: Når håret er vådt og nyvasket er det mere skrøbeligt. Anvend derfor kun en grov kan til frisering af vådt hår.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: