Sunde negle

Nogle indlæg på mag.dk er sponsoreret!

Ønsker du dig sunde og naturlige negle? Mag.dk har samlet de bedste tips til dig.

Klipning

negle-plejeDu bør altid klippe dine negle i små bidder. Hvis neglen klippes lige midt over i én stor bid, kan den flække.
Fingernegle bør ideelt klippes, så de lige netop dækker fingerspidsen, og skal klippes med samme runding som neglen har ved negleroden.
Tånegle skal være mere lige og kortere end dine fingernegle. Pas på med at klippe for langt ned i siderne, da det kan føre til nedgroede negle.
Efter klipning kan du anvende en fil til at afrunde neglene. Brug en fin fil – fx en af glasfiber. Fil fra siden og ind mod midten af negle i blide strøg – altid i samme retning, da du kan ødelægge din negl ved at file frem og tilbage. Neglen skal være helt tør inden, da våde negle er mere porøse.

Neglebånd

Flossede negle og neglebånd skal klippes af. Hvis du river dem af, risikerer du at hive friskt væv med, hvilket skaber en åben adgang for alverdens bakterier.
Plej dagligt dine neglebånd med creme eller olie for at blødgøre dem. Køb evt. en speciel olie til neglebånd hos matrealisten.

Generel pleje

Brug handsker mhp. at undgå kontakt med med skrappe rengøringsmidler, da det udtørrer neglene.
Negle har brug for ilt, og det er derfor ikke smart at anvende neglelak i længere perioder. Insisterer du dog alligevel på at bruge det, anvend da en lak af god kvalitet, der holder længe. Læg en base- og topcoat for at beskytte neglen, undgå misfarvninger og forlænge holdbarheden af neglelakken. Når lakken engang skal fjernes, bør du gøre det med en neglelakfjerner uden acetone. Smør altid negle og neglebånd ind i creme eller olie bagefter.
Brug ikke dine negle som et værktøj mod hårde genstande, da de helt sikkert vil flosse og evt. flække.

Del artiklen med dine venner og veninder ;-)Læs også: